tirsdag 10. juni 2008

I morgen-serien


Den australske forfatteren John Marsden har skrevet den spennende I morgen-serien (på engelsk: The Tomorrow series), som anbefales for jenter og gutter som liker bøker med spenning, action og vennskap. Serien er skrevet om og for ungdom, men kan også falle i smak hos voksne.

Biblioteket har alle 7 bøkene i serien på engelsk, og de 3 første bøkene som har blitt oversatt på norsk. Vi håper at bok 4 kommer i 2008.
John Marsden - tilgjengelig på hylla?
  1. Tomorrow, When the War Began (1994) - I morgen, da krigen kom (2006)
  2. The Dead of the Night (1994) - Når natten er mørkest (2007)

  3. The Third Day, the Frost (1995) - Frosten, tredje dag (2007)

  4. Darkness, be my Friend (1996)
  5. Burning for Revenge (1997)
  6. The Night is for Hunting (1998)

  7. The Other Side of Dawn (1999)


Det er hovedpersonen, Ellie som forteller historien. Ellie og hennes gode venner; Robyn, Fi, Corrie, Homer, Lee og Kevin drar fem dager til et utilgjengelig sted i den austalske bushen (stedet kalles Hell). Når de kommer tilbake er foreldrene deres forsvunnet, alle husene i Wirrabee står tomme, dyrene er forlatt. Hva har skjedd?
Vennegjengen finner ut at landet er invadert av fiendtlige styrker, og at de er nesten de eneste som ikke har blitt tatt til fange. Det er krig i landet deres, og de blir tvunget til å ta en avgjørende beslutning; skal de gjemme seg, overgi seg eller slåss? Vennegjengen velger å kjempe, og de blir en slags geriljagruppe hvor de med enkle midler klarer å slå tilbake. Deres skjulested er Hell, som er nesten umulig å oppdage. Men etter hvert er inget sted trygt, ungdommene er stadig ettersøkt av fienden.

John Marsden skriver med et utrolig driv, og du føler virkelig med disse ungdommene.
Som leser blir man godt kjent med Ellie, som forteller om sine følelser og opplevelser. Ellie er ei sterk jente både fysisk og psykisk. Allikevel får hun naturlig nok problemer å takle mye av det de må gjennom. Dette er en serie om krig og vold, om hvordan disse ungdommene reagerer på krigen. Det er deres vennskap og kjærlighet til hverandre, og deres vilje til å overleve som holder dem gående.

Ingen kommentarer: