lørdag 5. desember 2009

"Kong Steves selvlysende hip hop-bibel" av Thomas Fröling


"Steve! Jeg heter Steve. Det er liksågreit å si det med én gang. Det uttales Steve, som rimer på Teve. Ikke Steve, rimer på liv. Man kunne kanskje ha tenkt seg at foreldra mine hadde planlagt litt. At de hadde hatt noen visjoner. Kanskje sett hvordan jeg skal erobre verden en dag. Steve kunne jo uttales Steve the spy. Eller Space Ace Steve, rompiraten. Eller på fransk, sneglespiseren Le Steve. Men nå er det altså Steve. Norsk uttale. Med e på slutten. Det spiller ingen rolle. Det er jeg som skal bli den nye kongen. Kongen av hip hop."

Steve går i 9. klasse og anser seg selv som en ekte hip hop-er. En dag får de en ny gutt i klassen. Han virker veldig kul, og Steve blir bekymret for at han skal bli sammen med Helene, jenta som Steve er forelska i. Men så viser det seg at Ramin også liker hip hop, og da kommer Steve på andre tanker. Han er nødt til å bli kompis med Ramin så de kan starte et hip hop-band.

Boka er morsom, spennende og kul - og hovedpersonen Steve er en gutt man fort får følelser for. De som har lest "Gutten som ville være en av gutta" av Saaby Christensen, vil kanskje se en likhet mellom hovedpersonene. Steve blir holdt litt utenfor av de andre, og blir slett ikke oppfattet som "kul". Men Steve vet selv at han kan bli den nye hip hop-kongen, og med magen full av selvtillit jobber han hardt for å nå målet sitt.

Boka er oversatt av Elling Borgersrud fra hip hop-gruppa Gatas Parlament, så den har alle de riktige uttrykka på plass. ;)

Denne boka passer for både gutter og jenter, men kanskje spesielt for gutter. Alderen 9-14 år.

Ingen kommentarer: