torsdag 26. august 2010

Vampyrer, vampyrer, vampyrer!

Dere er vel ikke lei av vampyrer enda? Selv om disse blodtørstige vesnene synes å være rundt oss overalt om dagen - både på kino og i bokform.

Jeg har lest første boka i en ny vampyrserie, nemlig "House of night"-serien, av P.C. Cast.

"16 år gamle Zoey Redburn er en helt vanlig jente, inntil den dagen hun plutselig blir "merket" av vampyrutsendingen, Sporeren. Da er hennes gamle liv over, og hun må forlate familie og venner. For å overleve forvandlingen til vampyr, må hun snarest mulig komme seg til vampyrskolen, House of Night. Hun kommer seg til skolen, og dermed blir livet hennes totalt snudd på hodet. Zoey oppdager etter hvert at hun har helt spesielle egenskaper. Det eneste faget hun må bekymre seg for er Vampyr 101."

Denne boka er skrevet på en helt annen måte enn feks. "Twilight"-serien. De litterære "kvalitetene" er kanskje ikke like gode, og flyten er ikke like bra. MEN jeg synes handlingen og plottet er såpass spennende at jeg vil vite hva som skjer! I motsetning til de tradisjonelle vampyrhistoriene, hvor man blir vampyr ved å bli bitt, blir man her vampyr ved å bli "merket". Det kan skje hvem som helst, når som helst. Da må man flytte på en vampyrskole hvor man "utdanner" seg til å bli en fullgod vampyr. Det sier seg selv at man går gjennom endel forandringer som er opphav til mye spennende lesestoff!

Jeg anbefaler denne serien til vampyr-elskere fra 13 år og oppover!

-Hege-

1 kommentar:

Trixie sa...

jeg har lest nesten hele serien og anbefaler den sterk, det bygger seg veldig opp fra bok til bok og du kommer til å sitte i åndeløs spenning gjennom hele serien. hehe... gled deg