mandag 28. mars 2011

Fredagstipset 25.03.11

Fredag 25. mars var det min tur til å presentere et utvalg bøker, og jeg valgte å konsentrere meg om billedbøker for barn. Som barnebibliotekar føltes dette som et naturlig valg. Ca. 10 personer møtte opp og var klare for litterært påfyll. Billedbøker er flotte å bruke når man skal lese for, eller sammen med, barn i alle aldre. Mange billedbøker kan også voksne ha stort utbytte av. Som et supplement til en spennende tekst, har billedbøkene ofte flotte illustrasjoner og mange detaljer man kan kose seg med lenge. Jeg hadde plukket ut en liten bunke nyere billedbøker, blant annet disse:

"De raske hendene" av Line Stene Sander. Om Marius som vil ha tilbake de myke, luskende hendene til mor, for mor har bare raske hender som alltid stresser og har dårlig tid. Om tidsklemma og det å finne tilbake til nuet.


"Odd er et egg" av Lisa Aisato. Odd er en gutt med et hode av egg. Derfor er Odd veldig redd for å knuse. Det gjør at han ikke tørr å være med å leke og holder seg mest i bakgrunnen. Helt til han blir forelska, og han innser at de varme følelsene gjør noe med hodet hans.


"Don Fridtjof" av Anna Bache-Wiig. Om den sure og gretne katten Don Fridtjof, som snart lærer at det å være sta og mislikt ikke fører deg langt her i livet. Humor på topp!
Dette var altså noe av det de frammøtte fikk høre om under fredagens tips. Neste fredag er det klart for enda mer formidling - så vel møtt på biblioteket klokken 11.00.

Ingen kommentarer: