fredag 6. november 2015

Fredagstipset 6.11.15

Det er du som er Bobby Fischer

Christer Mjåset, født 1973, er lege og forfatter - opprinnelig fra Lillehammer. Dette er hans 5.utgivelse.

I romanen møter vi Håkon som sitter på toget tilbake til Lillehammer. Han skal i begravelse til Kristoffer, en venn fra ungdomstida. Alt på toget blir Håkon fysisk uvel da toget nærmer seg Lillehammer. Han føler seg kvalm og panikken kommer. Han må kjempe hardt for å ikke dra i nødbremsen... Da toget kommer fram til Lillehammer har han behov for å bare samle seg litt før han går av - men konduktøren, som forøvrig virker veldig kjent, nærmest kaster ham av - og ut. Ut for å møte fortida si.

Håkon blir i løpet av turen til Lillehammer påminnet og konfrontert med ungdomstida si. Hva var det egentlig som skjedde denne spesielle sommeren for 30 år sida?

Boka har godt driv og er spennende til siste side.


Her kan du sjekke om Det er du som er Bobby Fischer er inne på biblioteket.

Kantslag

Dorthe Nors, født 1970 i Herning, utga denne novellesamlinga i Danmark i 2008. Først i år kommer den på norsk.

Kantslag inneholder 15 korte noveller som stort sett handler om forholdet mellom barn - voksen og forhold knyttet til kjønn. I de fleste novellene aner man at det ligger noe mellom linjene, noe som ulmer og som vil opp til overflaten. Det handler ganske mye om menneskenes mørke hemmeligheter - det som vi skjuler for omverdenen. I flere av novellene er det barn som er fortellerstemmen, noe som gir et annet perspektiv på de hendelsene som skildres. Barn har andre referanserammer for ting som skjer, og de er stort sett lojale ovenfor sine voksenpersoner. Barn ser ofte på det dystre på en annen måte enn voksne.Sjekk her om Kantslag er ledig på biblioteket.


Monica
Ingen kommentarer: