mandag 5. september 2016

Fredagstipset 02.09.2016Geir Lippestad
"Et større vi"
Aschehoug forlag 2016


"Hadde jeg lest journalen hennes før hun ble født, ville jeg ha vært i sterk tvil om dette var et liv som kunne få noen som helst kvalitet og verdighet"
Sytten og et halvt år senere vet Geir Lippestad at hans funksjonshemmede datter Rebekka gledet seg over hver dag hun levde. - Selv ville jeg ikke vært en dag foruten, og heller ikke den store sorgen etter at hun døde, sier han.
En svært god og sterk historie, skrevet av en veldig klok og reflektert mann!Tommi Kinnunen
"Der fire veier møtes"
Pax forlag 2016
 
 
Dette er en finsk slektsroman som følger historien til fire personer gjennom et århundre, fra 1895 til 1996. Det starter med jordmoren Maria fra unge år og fremover. Den går videre med hennes datter Lahja og svigersønn Onni, før den avsluttes med svigerdatteren deres igjen, Kaarina. Dette kunne fort ha blitt en litterær klisje, med beretningen om tre sterke kvinner i tre generasjoner. Men Kinnunen har en egen intensitet i språket, en følsomhet i skildringene og en varhet i situasjonene som løfter denne boken.
Finsk fjernsynsteater i ny drakt!
 
 
 
Marianne Storberg
"Eplehagen"
Aschehoug forlag 2016
 
 
Det er sommeren 1814 og urolige tider i Christiania. Her møter vi Maren Wiese, som er 25 år gammel og et elsket enebarn. Store deler av livet hennes dreier seg rundt farens apotek, hvor hun får opplæring i alt fra anatomi til hvordan man koker sammen ulike remedier. Men nå må Maren ut av byen. Hun søker på en stilling som guvernante på prestegården i Asker. Ankomsten til prestegården blir ikke helt som forventet for Maren. Prestebarna fremstår som sjuskete, prestefruen er borte og vi aner at det skjuler seg flere hemmeligheter bak den fine fasaden.
 
 
 
- Lisbeth -
 

Ingen kommentarer: