fredag 24. november 2017

Fredagstipset 24. november 2017"Tobakkshandleren" av Robert Seethaler
Press forlag, 2017

I 1937 flytter Franz på 17 fra en lille fiskerlandsby til Wien for å jobbe hos en tobakkshandler. Franz er noe naiv og uerfaren, men blir fort voksen i denne turbulente førkrigstida. En av kundene hos tobakkshandler Otto er jøden og psykoanalytikeren Sigmund Freud, som Franz kommer i snakk med. Når Franz forelsker seg i ei jente som ikke er så veldig interessert i han, spør han Freud om råd.
Når nazistene får innpass i Østerrike, skaper dette problemer for jødene og deres venner, bl.a. Otto og Franz. Dette er en noe detaljert, men allikevel enkel og underholdende historie fra førkrigstiden i Østerrike. Anbefales!
"Reservisten" av Bjørn Olaf Johannessen
Tiden forlag, 2017

Vilhelm Swedenborg skriver dagbok sommeren 1897. Han er reservist på Salomon A. Andrees ballongferd til Nordpolen. Det er 3 menn som er tiltenkt plass i ballongen, mens Vilhelm bare får være med hvis en av de andre faller fra. Dagboken beskriver hvordan en reserve har det følesesmessig før avreisen til en slik ekspedisjon. Dagbokskrivingen er oppdikta, mens ballongferden og personene er fra virkeligheten. Veldig interessant historie.
"Nortons filosofiske memoarer" av Norton/Håkan Nesser
Gyldendal, 2017

Norton var forfatteren Håkan Nesser og hans kones hund, som de hadde fra 2004 til 2014. Nesser har skrevet denne boka som en hyllest til sin elskede hund. Det er Norton selv som forteller historien sin.
En søt historie, spesielt de som liker hunder.
"Den perfekte reisen til Island" av Björg Thorhallsdottir
Pitch forlag, 2017

Dette er en unik og personlig reisehåndbok om Island. Boka er en blanding av Björgs kunst, fantastiske bilder fra Island, generell faktainformasjon om landet pluss islandske sagn og eventyr.
Og så har hun 5 skreddersydde turer.
En utrolig vakker bok.


- Hilde -

Ingen kommentarer: