fredag 1. februar 2019

Fredagstipset 1.februar 2019

Ståle Økland
Operasjon Gamma
Aschehoug forlag 2018
 

I 2017 beordrer politimesteren i Oslo en operasjon for å knuse et brutalt kriminelt gjengmiljø som bevæpner seg, selger narkotika, kidnapper folk og tjener penger på illegal gambling. Gjengen har forbindelser til mafiaen på Balkan.
Politiet foretar massive arrestasjoner, beslaglegger penger, narkotika og våpen, men strever med å ta bakmennene.
Hvordan kan et slikt miljø vokse frem i fredelige Norge? Forfatteren følger politiets Operasjon Gamma som flue på veggen i mer enn et år. Han møter de kriminelle ansikt til ansikt. Det blir en reise dypt ned i Oslos underverden der penger, makt og hevn utgjør hverdagen.
Dette er en dokumentar om gjengkriminalitet, vold og store penger.
 
Gro Dahle
Dobbel dyne
Cappelen Damm 2018
 

En solstorm har slått ut strømmen, og en mor og hennes tenåringssønn, som har sluttet å snakke, er isolert i en leilighet. Gatene er tomme, butikken som er stengt er plyndret og januardagene er svært kalde. Hva skjer når man blir isolert slik uten særlig mye mat, det eneste de har å drikke er smeltet snø, og det stadig blir kaldere og kaldere i leiligheten?
Gro Dahle er en fantastisk god forfatter og skriver så vakkert om bibliotekaren  Maria og sønnen Eivind, og hvordan de klarer seg gjennom en lang periode uten strøm.
 
 
 
- Lisbeth -  

Ingen kommentarer: