fredag 28. mai 2010

Skal det være en Chick-lit ?


I sjangeren "chick-lit" kommer det stadig flere bøker. "Chick-lit" er bøker som skrives for unge kvinner som har vokst opp i "Sex & singelliv"-generasjonen. Det er enkle historier som handler om moderne kvinners liv (gjerne single), og alt de har å slite med: jobb, karriere, kjærligheten ...og håret. For å nevne noe. De er ofte lettleste, har mye humor - og de er bøker som mange kan kjenne seg igjen i. Men det er ikke så at det aldri tas opp alvorlige temaer, for det gjør det.
Kjente eksempler på chick-lit er "Bridget Jones dagbok" og "Shopaholiker"-bøkene.

Denne boka av Kajsa Ingemarsson (2006) hører jeg på i bilen nå. Fra bokkilden.no:

"Én etter én raser byggesteinene i Agnes sitt liv. Kjæresten forlater henne til fordel for en annen, samtidig som hun får sparken fra jobben i restauranten. Kanskje tiden er inne for å gjøre noen valg? Skape sitt eget liv og følge en gammel drøm? Snart ser restauranten "Små sitroner gule" dagens lys. En roman om å finne seg selv, om kjærlighet og vennskap, om å ta sjanser og våge å velge.
"
Jeg liker denne boka kjempegodt. Selv om den er noe forutsigbar så holder den på spenninga og får meg til å ville bli sittende i bilen etter jeg har parkert. Den har en lett historie, som kanskje passer godt nå som sola skinner og man ikke har "tid" til de tunge bøkene.
Anbefales!

Ingen kommentarer: