fredag 7. oktober 2011

Fredagstipset 7. oktober 2011


"Humlefangeren"
av Janne S. Drangsholt
(2011)


 
Rakel studerer japansk språk og kultur i Tokyo, Japan.
Rakel er ensom og deprimert. Hennes tilværelse er preget av lange ensomme timer på lesesalen og på hybelen.
Hun får mulighet til å ta noen vakter på ”Words and Joy”, et sted hvor japanerne sitter i grupper og prater sammen på engelsk. Der treffer hun bl.a. Saeki. Han er mystisk og spennende, og Rakel er glad når de er sammen. Etter en kort stund bekjentskap flytter hun inn hos han. Saeki er lukket, sliter med å få sove og han har også andre ettervirkninger etter at han var til stede på t-banen under saringass-angrepet i 1995. Saeki blir Rakels håp om et bedre liv, men hennes usikkerhet og selvopptatthet gjør det vanskelig for dem.

Mye skjer i denne historien, så les den! Norsk debutant.
Det er litt for mange tilfeldigheter i handlingen til at man kan tro på alt som skjer, men det er en spennende historie.
"I sverdets tid"
av Jan Ove Ekeberg
(2011)

En historisk roman, med handling fra 1178 til 1202 i Norge. Vi møter kongens trell Sigurd som vi følger fra han er 5 år til han blir voksen. En lettlest historie, som inneholder spenning, kjærlighet, krig, intriger og hverdagsliv fra slutten av 1100-tallet. Oppfølgeren "Kongedrapene" kommer også i 2011.
 
 
 
"Sommerfuglen"
(2002 på dvd)
Originaltittel: Le papillon
Engelsk tittel: The Butterfly
 
Julien er en enslig eldre herre, som også er lidenskapelig sommerfuglsamler. Etter en tragisk familiehistorie har Julien trukket seg tilbake fra verden og bryr seg kun om sommerfuglene sine.

Elsa og moren hennes flytter inn i leiligheten over Julien. Elsa er en ensom jente på 8 år som blir forsømt av moren sin. Elsas mor er mer borte enn hjemme, så Elsa blir overlatt til seg selv. En dag synes Julien synd på henne, og tar henne med seg hjem mens hun venter på moren.
Elsa blir fascinert av sommerfuglene, og når Julien reiser til fjells for å finne den sjeldne Isabella-sommerfuglen sniker hun seg med. Når hun i tillegg saboterer Juliens forsøk på å kontakte mora, må Julian ta henne med enten han vil eller ikke. Elsa er ei nysgjerrig og glad jente full av spørsmål. Og tross alt blir hun et hyggelig selskap på turen. Det blir en reise som forandrer dem begge.

"Sommerfuglen" er en vakker og sterk film. Flotte naturskildringer, og med gode skuespillere.

Anbefales veldig, for barn, foreldre, besteforeldre og alle andre!!!

- Hilde -

Ingen kommentarer: