tirsdag 8. november 2011

Fredagstipset 04.11.11

"Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit"
av Ingvild Solstad-Nøis
Forlaget Oktober, 2011

Boka handler om Eva som nylig har mistet faren sin. Eva, søsteren hennes Grete og søsterens mann og to barn er noen dager hos moren Reidun. Eva tenker mye på faren, de hadde god kontakt.
Men familien snakker svært lite om faren. De takler sorgen ulikt. Moren og Grete prater og driv med sitt, mens Eva føler seg utafor.

Vi får innblikk i hverdagslivet i en familie, og hvordan sorgen preger dem. På overflaten er det hyggelig og hjemmekoselig, og hverdagslivets rutiner beskrives godt. Men under ulmer det noe mer, det er spenninger og uløste konflikter som innimellom kommer til overflaten."Jeg har ganske rolige hender"
av Mari Lindbäck
Tiden, 2011

Boka handler om Jennifer som er 21 år og student. Jennifers foreldre er på ferie i Frankrike, der de blir utsatt for en alvorlig bilulykke. Historien handler om hvordan et menneske reagerer når alt det kjente rives bort.

En sterk historie om sorg. Anbefales!

 
"En liten prinsesse"
av Frances H. burnett
Transit, 2010
(utgitt første gang 1904)

Boka handler om Sara som 7 år gammel blir sendt på kostskole i England etter en sorgløs oppvekst i India sammen med faren. Saras far er svært rik og hun behandles og oppfører seg som en liten prinsesse. Hun er snill og god, og blir fort venner med de minst populære jentene på kostskolen.
Men når Saras far dør i en ulykke, blir livet hennes snudd på hodet. Hun blir tjener på kostskolen, og det er ikke et enkelt liv. Hva skjer nå med Sara?

Dette er en god gammel klassiker, en historie om å være god og snill, og at det alltid lønner seg.

Ingen kommentarer: