fredag 23. mars 2012

Fredagstipset 23.03.12


"Monsteret kommer"
av Patrick Ness
Illustrert av Jim Kay
Cappelen Damm 2011

"Monsteret dukket opp like etter midnatt. Slik monstre pleier å gjøre." Slik begynner denne fortellingen. Men det er ikke slik Conor har sett for seg at monsteret skulle være. Han har ventet på det som han bruker å ha mareritt om. Det marerittet han har hatt hver eneste natt siden moren ble syk. Dette monsteret er gammelt, nesten forhistorisk. Det ønsker seg noe av Conor. Det farligste som finnes. Sannheten.
Fortellingen og illustrasjonene er kraftfulle og sterke. En bok om en ensom gutt med en alvorlig syk mor.
Anbefales for ungdom og voksne."Oppfinnelsen av Hugo Cabret"
-en roman i ord og bilder av
Brian Selznick
Cappelen Damm, 2008

En ungdomsbok som kombinerer illustrasjoner (bilder) og tekst. Bildene tar over for teksten, teksten tar over for bildene og så videre- Flotte tegninger i svart/kvitt.

Dette er en historie som foregår i Paris i 1931. Historien handler om Hugo Cabret, en foreldreløs gutt som lever i skjul på jernbarnestasjonen hvor han vedlikeholder alle klokkene der. Hugo er besatt av "den mekaniske mannen", en automaton som faren holdt på å reparere før han døde. Hugo vil gjøre den istand, men det blir vanskelig da den gamle mannen Georges i lekeboden får tak i farens notatblokk som beskriver automatonens deler. Hugo prøver å få tak i notatene og får hjelp av Georges guddatter Isabelle.

Brian Selznick ønsket å skrive en bok om den franske filmskaperen Georges Melies, og denne boken om Hugo, Isabelle og Georges er resultatet. Bli med på en reise i drømmenes og magiens fantastiske verden. Denne historien hyller filmen og boken.

- Hilde -

Ingen kommentarer: