torsdag 8. mars 2012

Skummel krim fra Yrsa Sigrudardottir."Tre unge mennesker drar fra Reykjavik til Hesteyri for å pusse opp et gammelt hus. Men ikke alt er som det skal i det forlatte fiskeværet. De føler seg iakttatt, og etter hvert viser det seg at de ikke er alene på stedet. I Ísafjörður på den andre siden av fjorden, engasjerer psykiateren Freyr seg i etterforskningen av en serie uforklarlige dødsfall i byen. Snart dukker det opp spor til forbrytelser som ble begått for lenge siden. Hvilke mørke krefter er blitt vekket til live? Og er det en forbindelse mellom det som skjer i småbyen og de dramatiske hendelsene i fiskeværet? 
Freyr sørger fortsatt over sin lille sønns forsvinning, en sak som aldri ble oppklart. Hvorfor har han en nagende fornemmelse av at sønnen fremdeles kan være i live?"

Denne boka står under krim, men kan like gjerne kalles en grøsser. Jeg satt med nervene i høyspenn fra første til siste side. Boka er enkel å lese, og har en oppbygging perfekt for kinolerretet (kanskje ikke så rart at boka skal filmatiseres?). Den serverer deg dine mentale bilder på sølvfat, og gjør det svært enkelt som leser. Det er kanskje ikke et litterært mesterverk, men helt ypperlig som deilig, fengende krim - for eksempel på hytta i påska?

Men den er skummel - veldig skummel - så bare for deg med et sterkt hjerte.

Anbefales!

-Hege-

Ingen kommentarer: