torsdag 24. januar 2013

Fredagstips 18. januar 2013

Boken "Isberg" handler om en gutt på 16 år som overlever et stort snøskred som rammer bygda han bor i. Huset er revet bort, og foreldrene som sov i andre etasje ble brutalt drept. Bare denne gutten, som sov i kjelleren overlevde tragedien.
Dette er en bok om ubearbeidet sorg, totalt utestenging av det fæle som har skjedd, noe som fører med seg et voldsomt raseri. Et raseri som gutten absolutt ikke klarer å kontrollere.
Det ytre raset er mindre viktig enn det indre!

Lars Ove Seljestad

Isberg
Aschehoug forlag 2012"Mor, stefar og et barn drar til Gran Canaria. Iver som er "litt vanskelig" skal være med i Bamseklubben. Endelig skal Rune og Evelyn få tid for seg selv. Men Iver nektes plass i klubben, og alt begynner å rakne"
Ytre sett er dette en lett gjenkjennelig fortelling om en Syden-tur som ikke står helt til forventningene. Det vokser alikevel gjennom romanen fram en uhygge og faretruende stemning.

Bård Torgersen


Voksne og barn
Forlaget Oktober 2012


Dette er Ida Hegazi Høyers debutroman, som høyst fortjent har en plass på NRK sin liste over de 12 beste romaner i 2012.
Den handler om en kvinne som flytter inn i en liten, gammel og slitt hytte i skogen i Aruskog Høland. Er hun på flukt fra noe? Eller forsøker hun å finne et hjem?

Ida Hegazi Høyer


Under verden
Tiden forlag 2012

- Lisbeth -

Ingen kommentarer: