tirsdag 16. april 2013

Interessant møte med forfatterTirsdagkvelden hadde biblioteket besøk av forfatteren Wenche-Britt Hagabakken. Forfatteren fortalte at hun som 48-årig begynte på forfatterstudiet i Bø. Hun har siden skrevet fire bøker; "Gjenopprettelse" (2004), "Zürich" (2007), "Kjære Jonny Henriksen" (2008) og "Hula Lou" (2012). Hun har fått gode kritikker på alle bøkene sine.
I "Kjære Jonny Henriksen" hadde hun bestemt seg for å skrive på dialekt/bokmål, og det fungerer best for henne. Hun vever historier sammen, og bruker egne minner i fortellingene sine. For henne er egne erindringer hennes beste utgangspunkt for en bok, i tillegg til mye research.
 
I "Hula Lou" har hun diktet opp en historie hvor hun har brukt sine egne minner rundt sangen "Seemann" (Sailor/Sjømann) fra 1960-tallet, og sin egen sjømann-onkel.  Wenche-Britt Hagabakken leste et stykke fra boka, og sammen med publikum sang hun "Seemann".
 
Forfatteren var raus med å by på seg sjøl, og publikum var velkomne til å komme med spørsmål til henne underveis. En spennende forfatter, som helt sikkert kommer til å dele flere av sine erindringer med oss. Det gleder vi oss til.
 
 


2 kommentarer:

Unknown sa...

Ser ut som vi som ikke var der gikk glipp av et spennende forfattermøte.

Hva lurte publikum på?

Elverum bibliotek sa...

Publikum kommenterte og hadde spørsmål om hennes måte å skrive på.