lørdag 11. mai 2013

Fredagstipset 10.05.13

"Genesis" av Bernard Beckett
 
Hva er det som gjør oss til mennesker? Kan roboter ta over våre oppgaver?
Dette er en intelligent bok om hvordan framtiden vår kan se ut, i en verden i økonomisk og politisk krise. Bok for ungdomstrinnet.
 
"God natt, natt" av Gro Dahle
 
En fantastisk fin diktsamling for de minste, hvor vi sier god natt til verden og alt vi har rundt oss.

"Noah rømmer hjemmefra" av John Boyne

«Dette er historien om Noah. Han er 8 år gammel, ikke så høy, normal kroppsbygning, svart  hår og grønne øyne. Han bor sammen med moren og faren sin i et helt normalt hus. En tidlig morgen før sola har stått opp og hundene våknet, rømmer Noah hjemmefra. Han lister seg ned trappa og ut av døra før han setter kursen mot skogen. Etter å ha passert et par landsbyer, innser Noah at han befinner seg i en ny og mystisk verden, hvor esler kan snakke og trær beveger på seg. Han kommer til en gammel leketøysbutikk, hvor eieren lager tre-dukker og forteller Noah om historien til hver enkelt dukke – og om seg selv.
Boka handler om et ønske om å oppleve noe, om å være modig selv om man er redd, den handler om fornektelse, om å ha en stor og tyngende hemmelighet man ikke slipper unna.
Boka viser oss at noen ganger må man rømme hjemmefra før man klarer å finne veien hjem igjen.»

"De urørlige", regissert av Oliver Nakache og Eric Toledano
"Phillippe er lam fra halsen og ned og trenger personlig assistent. Han har råd til den aller beste, for han er svært rik og holder til i den absolutte høykulturelle klassen i Paris. Blant godt utdannede søkere, finner vi Driss. En som søker jobber han kun får avslag på, så han kan beholde trygdepengene sine. Driss får mot alle odds tilbud om jobben, Phillippe faller for hans ærlige holdning og mangel på medlidenhet. Dette, sammen med deres felles sans for humor, og deres uredde holdning til et liv som har vendt dem begge ryggen, er grobunn for et usedvanlig vennskap.
Filmen er basert på en sann historie, og er den mest inntjendene ikke-engelskspråklige filmen i historien. Den har blitt et internasjonalt fenomen, en feel-good-film av de sjeldne.
Francois Cluzet spiller Phillippe og Omar Sy spiller Driss."

-Hege-

Ingen kommentarer: