onsdag 19. juni 2013

Engelsfors-triologien av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

 
"Engelsfors. Vakkert navn, skummel by. Omgitt av dype skoger hvor folk blir borte og forsvinner. Høsten har bare så vidt begynt da en ung student blir funnet død på toalettet på en videregående skole. Alle antar at det er selvmord. Alle bortsett fra de som kjenner sannheten. Men en natt når månen farges mystisk rød blir seks tenåringsjenter ført ut i en nedlagt park. De har ingenting til felles. De vet ikke hvordan de kom dit eller hvorfor de er der, men uten hverandre vil de ikke overleve. En svensk småby blir åstedet for en kamp mellom det onde og gode. Her er spenning, kjærlighet, magi, håpløse foreldre, lekser, død og vennskap."
 

 
"De utvalgte skal begynne i andre klasse på videregående. Hele sommerferien har de holdt pusten og ventet på demonens neste trekk. Men trusselen kommer fra et sted de ikke kunne ha forutsett. Det er tydelig at noe er veldig, veldig galt i Engelsfors. Fortiden veves sammen med nåtiden. De levende møter de døde. De utvalgte knyttes stadig nærmere hverandre og blir nok en gang minnet på at magi verken kan lindre ulykkelig kjærlighet eller reparere knuste hjerter. Her er spenning, kjærlighet, magi, håpløse foreldre, lekser, død og vennskap."
 
Jeg kan ikke si annet enn: fantastisk!
Jeg hørte disse to bøkene (de to første i Engelsfors-triologien) på lydbok, og ble helfrelst. Fantastiske karakter-oppbygninger som gjør at man blir glad i hver eneste en. For de som har sett TV-serien Buffy the vampireslayer, vil dette falle i smak. Anbefales!
 
Ungdomsbok
Fantasy
 
-Hege-

Ingen kommentarer: