mandag 27. januar 2014

Fredagstipset 24. januar 2014

 
"De håpefulle"
av Nicolai Houm
Tiden, 2013
 
Familiesaga, kunstnerroman, samfunnsportrett og kjærlighetshistorie. Humor, sorg, fortvilelse og håp. Slekt, svik, sentiment og spenning. Nicolai Houm har på alle måter skrevet en stor roman.
I en bredt anlagt fortelling møter leseren familien Lindberg fra 1960-tallet og frem til vår tid. Gjennom elegante tidssprang blir vi kjent med den tidvis hardt prøvede forretningsmannen Arne Lindberg, hans kone Elise, samt oppveksten og senere karrierene til de tre barna: Den ambisiøse forfatteren og surferen Joachim, ballettdanseren og opprøreren Thea og den stadig tvilende feltpresten Christoffer.Med Lindbergfamilien som omdreiningspunkt tegnes dessuten et levende bilde av et Norge i stadig utvikling, fra kunnskapsrevolusjon og studentliv på 1960-tallet via nyrikdom og Blitz-konserter på 1980-tallet til Afghanistan og operahus på 2000-tallet. Men viktigst er hele tiden menneskene og de stormfulle relasjonene dem i mellom.
 

 
"Du forsvinner"
av Christian Jungersen
Aschehoug, 2013

 
Mia er lærer. Fredrik er leder i en privatskole. På en ferietur til Mallorca sammen med sønnen, begynner Fredrik å oppføre seg merkelig. Han har fått hjernesvulst, hvilket medfører en endring i personligheten hans. Det avsløres at Fredrik har vært med på et millionbedrageri og spørsmål rundt skyld og ansvar reises.
 
- anbefalt av Lise -Ingen kommentarer: