fredag 17. april 2015

Fredagstipset

Ingen savner Edward Niema / Eivind Larssen

Eivind Larssen er debutant og har skrevet en skikkelig pageturner. Boka er full av humor og spenning - på grensen til krim.

Edward bor i Warszawa i en leilighet som tidligere har vært fylt av lyder. Lyden av dusjing om morgenen, lyden av subbende føtter over slitte tregulv, lyden av lystig nynning og innimellom spørsmål som "Du - skal vi finne på noe i helgen?" og "Du - hvor syns du vi skal dra i ferien?".
Nå er alle disse lydene borte.
Det kommer ingen lyder fra stua.
Det kommer ingen lyder fra badet.
Det kommer ingen lyder fra gangen.
Heller ikke fra soverommet kommer det lyder mer...

Da kona, som var svært sjuk, ble båret ut av pleiere ropte hun hysterisk: "Under sofaen, Edward! Under sofaen!" Edward kikker selvsagt godt under sofaen, men finner ikke noe. Han slår seg til ro med at hun trolig var blitt sprø på grunn av sjukdommen.

Etter hvert nøster Edward opp hans kones liv - og det viser seg at hun har holdt ganske mye hemmelig for ham. Ting som også vil endre Edwards liv.

 

Vente på fuglen / Frode Grytten

Frode Grytten har skrevet mange bøker. Han har skrevet romaner, noveller, dikt, essays, reisebok og barnebøker. Denne gangen har han hatt et Twitter-prosjekt der han har skrevet noveller på 140 tegn. Det høres helt utrolig ut - men det har blitt en samling av små, sterke historier som berører leseren. Samlinga damper av varme og kjærlighet - av sårhet, svik og død.

Mann (30) ventar på grønt lys. På andre sida av gata står kvinna han ikkje har sett på fem år, åtte månader og 212 dagar. Så går han over.


I alle år har han lege vaken om natta og hørt på den fryktelige snorkinga hennar. No ligg han vaken og hører kor forferdelig stille det er.
Monica

 

Ingen kommentarer: