fredag 4. mars 2016

Fredagstipset 4. mars 2016

De urolige
Linn Ullmann
Forlaget Oktober 2015

I denne romanen har Linn Ullmann hentet frem minner om sine foreldre, filmregissør Ingmar Bergman og skuespiller og regissør Liv Ullmann.
Linn og faren satte seg ned og skulle skrive en bok sammen om aldring. De hadde mange samtaler, som ble tatt opp på bånd. Før dette arbeidet var ferdig døde faren, og Linn la vekk opptakene. Noen år senere dukker båndene opp, og Linn bestemmer seg for å høre gjennom dem. Kanskje hun skal skrive en bok alikevel? Noen av disse samtalene er tatt med i denne fantastiske romanen. Hun sier det er en kjærlighetsroman, i flertall; Det er hennes kjærlighet til hennes foreldre, det er deres lange venneskap, det er kjærligheten til hennes fars hjem på den svenske øya Fårö. Det er faren, moren og jenta som har det travelt med å bli voksen.
Dette er rett og slett en god leseopplevelse. Hør den gjerne på lydbok, det gjør boken enda vakrere, etter min mening!


Hviskende skygger
Jan-Philipp Sendker
Cappelen Damm 2015

En ny roman fra forfatteren av den internasjonale bestselgeren "Kunsten å høre hjerteslag" (Som er en av mine favoritter!)
Dette er den første boken i en spennende trilogi, som gir en unik innsikt i Kinas nære historie.
Amerikanske Paul Leibovitz har bodd i Hong Kong i tretti år da han blir rammet av en personlig tragedie som også fører til at ekteskapet hans ryker. Han flytter til en liten øy utenfor Hong Kong, og lever et svært tilbaketrukket liv. Ved en tilfeldighet treffer han en amerikansk kvinne, Elizabeth, som er på desperat jakt etter sin forsvunne sønn. Litt etter blir sønnen, Michael, funnet død. Paul bestemmer seg for å forsøke å finne ut hva som har skjedd.

Tiger i hagen
Ari Behn
Kolon forlag 2015

"Tiger i hagen" inneholder 11 fortellinger som skildrer vold og død, livet i offentligheten og journalister i krig, et tv-team som møter yakuzaen i Japan, en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene fra Utøya, ungdommelig forelskelse i Amerika, ensomhet og tap av kjærlighet.
- fra bokens bakside -


- Lisbeth -

Ingen kommentarer: