fredag 26. april 2019

Hva skjer i mai?

 
Elverum bibliotek i mai

Gopraten
– hver torsdag kl. 14.00 på biblioteket
Vi møtes på biblioteket hver torsdag kl. 14 til en prat om stort og smått. En av bibliotekets ansatte vil delta. Vi setter oss rundt et bord og så lar vi praten gå. Det serveres kaffe og te.
 
Fredagstipset
– hver fredag kl. 11.00 på biblioteket
Boktips med noe attåt! Velkommen! 

«Se! Jeg fant!» - teater for barn
Lørdag 4 mai kl. 13.00-13.45 på biblioteket
Se! Jeg fant! er en kjempemorsom forestilling om pannekaker, en oppfinnsom gris, en snill ulv og en smart Rødhette! Kan ulven og grisen egentlig være venner?
Se! Jeg fant! er basert på kjente eventyr. Forestillingen er en spennende teaterlek, hvor barna får være med å spille i stykket. MED: John Nyutstumo og Tom Styve fra Teater Innlandet. Forestillingen er gratis, men alle må ha billett. Disse må hentes på Elverum bibliotek. Det er kun 25 plasser så vær rask. NB! Alle billettene er revet bort nå!
 
Bok blir film – del 2: «Hollywood og Bibelen»
Torsdag 9. mai kl. 18.00 – 19.30 på biblioteket
Bibelen, Bøkenes bok, Den hellige skrift, - opp gjennom filmhistorien har Hollywood hentet mange historier fra denne samlingen med tekster. Filmviter Brita Møystad Engseth presenterer bibelske filmer som har skapt både kontrovers og kunst. Velkommen til en bibelsk filmkveld!
 
Sjakk på biblioteket
Lørdag 11. mai kl. 11.00 – 14.00 på biblioteket
Denne lørdagen kan du komme på biblioteket å spille sjakk mellom kl. 11.00 og 14.00. Elverum sjakk stiller med sjakkbrett og instruktører. Både nybegynnere og erfarne sjakkspillere er velkomne.

Politisk hjerteRom
Onsdag 15. mai kl. 18.00-19.00 på Elverum bibliotek
Tema:   Barnefattigdom i Elverum – hvordan kan vi sammen gjøre
barn og unges hverdag bedre?
Andelen barn i Elverum som vokser opp i lavinntektsfamilier er økende. I 2017 var det registrert 460 barn (14% av barna i alderen 0-17 år) som vokste opp i familier med vedvarende lav inntekt. Barn som vokser opp i husholdninger med lav inntekt har økt risiko for lav skår på mange indikatorer for folkehelse, for eksempel utenforskap, sjeldnere deltakelse i organiserte fritidsaktiviteter og gode ferieopplevelser. Hva kan vi gjøre for å bedre barn og unges oppvekstsvilkår i Elverum?
Har lag og foreninger noe å tilby? Hva gjør kommunen? Hvordan kan innbyggerne enkeltvis bidra til en bedre hverdag for de under 18 år?
Møt opp – og hvis du vil er du hjertelig velkommen til å dele egne tanker og ideer om kveldens tema.
 
«Du har stor mage» - teater for barn
Lørdag 25. mai kl. 13.00-13.45 på biblioteket
Jonas våknet i dag tidlig og hadde plutselig fått stor mage. Har han spist tre pizzaer på tvers og hele godteriskuffen i søvne? Har han bare pustet inn,- og ikke ut? Har noen sprettet han opp, fylt magen hans med skrot og sydd igjen i løpet av natten? Og må han arresteres av Fleskepatruljen? Du har stor mage er en leken og fabulerende forestilling om kroppen - og hvordan vi snakker om den.
Co-produksjon mellom Turnékompaniet og Teater Innlandet, med Jonas Kippersund i hovedrollen.
Passer for barn fra skolealder og oppover, da handlingen kan være komplisert for de yngre.
Forestillingen er gratis, men alle må ha billett. Disse må hentes på Elverum bibliotek. Det er kun 25 plasser, så vær rask.

 
 

Ingen kommentarer: