fredag 29. april 2011

Fredagstipset 29.april


Vi er i England i slutten av 1990-årene, og blir kjent med Kathy. Hun er 31 år, og omsorgsperson. Hun er snart ferdig som omsorgsperson, og dette setter i gang en masse tanker fra hennes barndom og ungdomstid.
Kathy har vært elev på Hailsham kostskole. Der fikk elevene den beste omsorg, og ble opplært til at de var enestående. Snart skjønner vi at dette ikke er en helt vanlig kostskole. Men hvilken skjebne var det egentlig som ventet dem?

Dette er en science fiction roman, som kryper litt under huden, og setter i gang en del tanker hos leseren. En flott og sterk bok!Nadija Hadzics 10 år gamle datter kommer hjem for å hente en mattebok, og finner moren drept på gulvet. Et langt snitt går fra overleppen til underlivet, og kroppen er fylt med vaskepulver. I leiligheten mangler kvinnens PC.

Etterforskerne Rolf Lykke og Parisa Sadegh stilles overfor flere tusen potensielle mistenkte, en jungel av motiver, og en gjerningsmann som ikke nøler med å slå til igjen!

En spennende bok, godt driv fra første side, og med et aktuelt tema; Hvem skjuler seg bak profilene på nettdatingstedene? Og er han i andre enden den han utgir seg for å være?"Kvinnene på stranden" er ingen tradisjonell kriminal, men en thriller. Bak på boken står det til og med at det er en svart thriller!
Boken handler om tre kvinner, og tre liv som forandres brått og brutalt. Om onde mennesker som utnytter andre menneskers desperate behov for å forlate sitt hjemland. Noe som kan koste dem dyrt!

Dette er Tove Alsterdals debutroman, og temaet "moderne slavehandel" er meget aktuelt.
En god bok som anbefales på det varmeste!

- Lisbeth -

Ingen kommentarer: