fredag 14. september 2012

Fredagstips 14. september 2012Ned til elva av Leif Enger
Press forlag 2012

Dette er fortellingen om Reuben Land på 11 år, og hans familie som består av far, storebror Davy på 16 og lillesøster Swede som er 9 år. Storebror Davy er på flukt fra fengsel, og resten av familien drar vestover for å forsøke og finne han. Dette er starten på et eventyr.

En absolutt leseverdig bok, hvor bærebjelken er menneskenes overlevelsesevne, viljen til å gjøre det beste ut av alt, og troen på at alt er mulig. Samt nærheten til det harde liv, enkle kår, store landskap, vær og uvær. Og ikke minst makter som ikke alltid lar seg forklare.Kraften av én av Bryce Courtenay
Juritzen forlag 2012

Denne boka handler om Peekay som vokser opp i Sør-Afrika på 1930 - 1950-tallet. Det hele starter med at Peekay blir sendt på kostskole som 5-åring. Dette er svært traumatiserende for han. Det er tøft på skolen, og han får mye juling. Et år senere flytter mor og bestefar til en annen kant av landet, og Peekay må ta tog til sitt nye hjem. Denne togreisen blir vendepunktet i hans liv. Her treffer han Hoppie, en bokser, som gir han troen på at David kan slå Goliat. Peekay bestemmer seg for å blir verdensmester i weltervekt i boksing!
Boken gir et historisk innblikk i Sør-Afrika fra 1930-1950, og vi føler spenningen mellom de forskjellige kulturene som rådde i Sør-Afrika på den tiden.

En stor roman som strekker seg over 30 år og drøye 700 sider.


-Lisbeth-

Ingen kommentarer: