fredag 15. februar 2013

Fredagstipset 15.februar

Denne boken handler om Liv på 19 år som planlegger å ta livet sitt med en overdose,og hennes tyske nabo Irma. Liv må stadig utsette denne overdosen, da hun må kjøre Irma til butikken, og andre nødvendige ærender. Disse to damene blir fortrolige, og begynner å åpne seg for hverandre. Begge har historier de aldri har delt med noen.
En helt fantastisk bok som må leses!
 
 
                      
 
"En blå kjole fra herr Hitler" av Toril Brekke.
Aschehoug forlag 2012
 
 
 
I denne oppvekstromanen følger vi Elins barndom og ungdom i den lille bygda i Nord-Norge. Elin er en attpåklatt, med gamle foreldre og søsken som har flyttet hjemmefra. Hun er en redd og engstelig liten jente, som alltid prøver å være snill og går på tå hev. Men det er alltid så taust i hjemmet! Hva rommer all denne tausheten?
 Boken styres av hennes inntrykk og hun registerer alle de små detaljene mellom foreldrene som verken har det godt med seg selv eller med hverandre.
 
 
 
 
"Bare mamma som er Gud" av Line Merethe Nyborg
Cappelen Damm 2010
 
 
 
Dette er en frittstående fortsettelse av "Bare mamma som er Gud" Vi møter igjen Elin som nå har flyttet fra Nord-Norge til Oslo for å ta fatt på studentlivet. Hun begynner på reklameskole, for hun er så flink til å tegne. Foreldrene har også flyttet til byen, for å komme vekk fra mørket i nord, og med håp om et nytt og bedre liv.
Elin har alltid fått høre at hun må få seg utdannelse og ikke bli gravid og alenemor slik "alle" unge jenter i hjembygda har blitt. Men plutselig sitter hun med en positiv graviditetstest i hånda, og den kommende pappan er absolutt ikke klar for å bli pappa! Hva gjør hun nå?
 
 
 
 
"Du vet ikke hvem jeg er" av Line Nyborg
Cappelen Damm 2012


- Lisbeth-

Ingen kommentarer: