fredag 1. februar 2013

Fredagstipset 1. februar 2013

 
"Elsk meg; avlogget" av Gunn-Helen Øye, 2012
 

Hovedpersonen i denne boka er Helena, rundt 40 år. Hennes 20 år lange ekteskap er over, han har funnet en annen. Samtidig flytter sønnen Felix til Bergen for å studere. I et helt år er hun i sorg, men nå er det på tide å starte på nytt. Venninnen Anna tipser henne om nettdating, og Helena gir seg sjøl et år på å finne seg en kjæreste via nettet. Vi følger Helena der hun er innom både Møteplassen, Match og Sukker, hennes profil heter «Elsk meg». Hun treffer mange ulike menn. Noen treffer hun bare en kveld, andre bruker hun mye mer tid på. Hun finner ut at de fleste er bedre på nettet enn i virkeligheten. Etter hvert blir hun helt avhengig av selve nettdatingen, hun er på nettet flere ganger om dagen. Hele tiden i den troen at den rette snart vil dukke opp.   Spørsmålet er om hun vil finne kjærligheten til slutt. Er nettdating måten å finne den rette på?
 
 
"Fuglehotellet" av Tiger Garte, 2012
 
«Fuglehotellet» er basert på forfatterens egne opplevelser.

Hovedpersonen er Tor 17 år, han bor hos bestemoren Lilly i Sunndal en sommer, hvor han jobber på Aluminiumsverket. Tors bestefar Bår, som døde for 5 år siden,  jobbet der. Flere som jobber på Verket kjente bestefaren godt.  Tor får høre mange historier fra bestefarens oppvekst, arbeidsliv og livet med bestemoren. Denne sommeren blir Tor bedre kjent med hva slags mann bestefaren var. Han får også visst noe som bestemoren og foreldrene har holdt skjult for han om bestefaren. Tor husker mange gode stunder med bestefaren, blant annet at de bygde et stort fuglehotell som fortsatt henger på garasjeveggen, derav bokas tittel. Selv om det er 5 år siden bestefaren døde, har Tor ennå ikke vært på graven hans, men han håper han klarer og gå dit i løpet av sommeren.
 
 
Film: "Ekstremt høyt & utrolig nært", 2011
 
Skuespillere: Thomas Horn, Tom Hanks og Sandra Bullock
 
Gutten Oskar Schell mister faren sin 11. september 2001, og rett etter på finner han en nøkkel etter faren. Han bestemmer seg for å finne låsen til denne nøkkelen, uansett hvor den måtte befinne seg. Nøkkelen fører Oskar gjennom New York på leting etter låsen.
 
- Hilde -
 
 Ingen kommentarer: