fredag 20. september 2013

Fredagstipset 20. sept. 2013


"Blodpenger" av Tore Aurstad og Carina Westberg
Kagge, 2013
 
Handlingen foregår i Kristiania, juli 1899. Politifullmektig Theodor Wulfsberg er omgitt av alkoholiserte og korrupte kollegaer, og han får et brutalt møte med byens underverden da han skal etterforske mordet på en kjent professor. Saken er mer innfløkt og farligere enn antatt.
 
Lettlest, interessant og spennende historisk krim!


 
"Skrinet" av H.K. Fauskanger
Baskerville, 2012
 
I "Skrinet" har forfatteren bygd videre på en replikk av Holmes fra Conan Doyle-novellen The Adventure of Black Peter, der Holmes faktisk sier at han skal dra til Norge.
Historien foregår noen dager i juli 1895, i Kristiania og Bergen.
Fortelleren, Oskar Prods Brattenschlag er 20 år og jobber som bud i Kristiania. Han mistrives og tjener dårlig, så når han blitt spurt om han vil være tolk for den berømte detektiven, Sherlock Holmes, takker han ja med en gang. Holmes etterforsker et øksemord på en gullsmed, og saken fører dem til Bergen og det tapte St.Sunniva-skrinet.
 
En detaljrik og spennende historisk krim. Må leses!
 

 
"Skarlagenssalen" av H.K. Fauskanger
Gyldendal, 2013
 
Vi møter igjen Oskar P. Brattenschlag, to år senere. Oskar får i oppdrag å tolke for det berømte britiske mediumet, Celia Fay, mens hun er i Norge. Han som skulle tolke for henne er blitt skutt i beinet. Oskar blir oppsøkt av skuespiller Fredrik Lange, som vil ha et møte med mediumet. Han vil ha med henne og noen vitner til Ugge prestegård i Østfold. Lange ønsker å overnatte en natt i Skarlagenssalen på gården. Om salen/rommet sies det at dersom noen prøver å overnatte der, vil man aldri mer komme ut derfra. Det blir til at Oskar som tolk for Celia Fay og flere blir med til Ugge. Det som skjer der er urovekkende og utrolig.
 
Et lukket-rom-mysterium på sitt beste. Full av detaljer og historisk informasjon.
Anbefales!
 
- Hilde -
 


Ingen kommentarer: