tirsdag 5. november 2013

Fredagstipset 1. november 2013

"Omveier" av Ingrid Melfald Hafredal
 
 
Dette er en bok om de to søstrene Sara og Julia. Julia har bodd i Roma i mange år, og har bestemt seg for å flytte hjem. Da hun ikke har noe sted å bo, får hun bo sammen med Sara og hennes samboer Anders. Sara gleder seg til å få søsteren hjem, de skal kose seg så fælt. Men det blir ikke bare idyll som hun hadde forestilt seg. Alt som hadde vært fint i Saras liv, virker så enkelt og lite glamorøst nå da Julia er der. Hun ser at huset trenger oppussing, og er ikke jobben hennes som hjelpepleier på det lokale pleiehjemmet litt kjedelig? Og har ikke Anders endret seg? Kanskje han også synes søsteren er mer spennede enn Sara?...
En fin, kort og lettlest bok, med minimalistisk språk og korte avsnitt.
 
 
"Mysteriet mamma" av Trude Lorentzen
 
 
Trude er bare 15 år da hennes mamma plutselig blir psykisk syk, og tar livet sitt ved å  hoppe ut fra 7. etasje på sykehuset hvor hun er innlagt til behandling. 20 år senere bestemmer Trude seg for å se gjennom eskene med morens ting som har stått på farens loft alle disse årene. Dette setter i gang en prosess hos Trude, og hun får en trang til å finne ut mer om sin mor.
Dette er en annerledes historie om å være etterlatt barn etter selvmord.
 
 
"Og fjellene ga gjenlyd" av Khaled Hosseini
 
 
Nok en fantastisk roman av forfatteren av "Drageløperen" fra 2006, og "Tusen strålende soler" fra 2007.
Denne romanen starter i en liten landsby i Afghanistan i 1952, hvor vi møter søskenparet Abdullah og Pari. Barnas mor er død, og familien er svært fattige. En dag legger de ut på en reise til Kabul sammen med far. Lite aner de om hvilken sjebne som venter dem der.
Denne romanen er en "slektskrønike" som spenner fra 50-tallet til i dag. Vi befinner oss i mange land, og i flere historier. Alle disse historiene henger sammen, og gir til syvende og sist svaret på mange spørsmål. Vi får også svar på om søskenparet Abdullah og Pari finner igjen hverandre etter alle disse årene.
 
Anbefaler denne boken på det varmeste! Du bare må lese den! :))
 
 
- Lisbeth -
 
 
 
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for en kjempe fin stund på fredag. Det var veldig koselig og bra!

Mvh Amund, fylkesbiblioteket i Hedmark