lørdag 7. desember 2013

Fredagstipset 6. desember

"Musefangeren i Downing street" av Lena Lindahl
 
 
Billedbok om katten Larry som er ansatt som musefanger i Englands statsministerbolig. Basert på en sann historie, for i 300 år har katter vært statsansatt for å holde boligen fri for rotter og mus.
Larry er dessverre ikke særlig dyktig i jobben sin, for han er livredd rotter... Men sammen med musene, som blir hans venner, klekker de ut en felles plan for å bli kvitt rotteproblemet.
 
Morsom bok for de minste!
 
 
"Den onde arven" av Thomas Enger
 
 
"Med en far hun aldri har sett og en mor som verken tåler lys eller lyd, er livet til 16 år gamle Julie langt fra vanlig. Hun bor i et stort hus sammen med sin bestefar, og på skolen blir hun mobbet. Hennes beste venn er en katt. Men en kveld da nordlyset åpenbarer seg på himmelen, finner hun en mystisk gjenstand som snur opp ned på livet hennes. Det er en gjenstand som er nært knyttet til mørke hemmeligheter. En gjenstand noen er villig til å drepe for å få tak i."
 
Veldig spennende ungdomsbok!
 
 
 
"Engelfors-triologien" av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren
 
 
"Engelsfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. Seks jenter har akkurat begynt på videregående. De har ingenting til felles – bortsett fra at de har selve ondskapen i hælene. Nå tvinges de til å samarbeide for å overleve. En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve. En svensk småby blir åstedet for en kamp mellom det onde og gode."
 
Første bok i serien om Engelsfors og ungdommene der. Utrolig godt skrevet og spennende bok!
 
 
 
"Det var en gang en sommer" av Vidar Kvalshaug
 
 

"D fleste barn i Norge kjente ikke noen som var på Utøya, mistet ikke en bror, søster eller slektning der. Likevel var vi alle så lei oss. Dette er våre barns 2. verdenskrig. Vi skal snakke om dette så lenge vi lever, men hvor mye skal vi si og hvordan skal vi si det? Hva kan vi love når barna spør «Kommer han noen gang ut fra fengselet?»
Dette er fortellingen om en sommerdag som endret samfunnet for alltid og om hvordan vi snakker og tenker om 22. juli i årene etterpå."
 
Fin bok om det grusomme som skjedde. Anbefales fra 8 år.
 
(Omtaler er henta fra bøkenes baksider)
 
-Hege-
 
 

Ingen kommentarer: