fredag 23. januar 2015

Det kompliserte samlivet

Fredagstipset 23.1.15

Rolig sone av Ingvild Solstad-Nøis

Live bor sammen med mannen Aamund og sønnen Eskil på 12 år. Live mistenker Aamund for å være utro ettersom han er mye borte i jobbsammenheng. Hun leter etter tegn på at hennes mistanker er riktige, og finner selvsagt det. Men kanskje Aamund bare flykter til jobben fordi det er dårlig stemning på hjemmebane?
Live og Aamund venter på at deres arkitekttegnede hus skal bli innflytningsklart. Bare de kommer inn i nytt, flott hus vil nok også familielivet bli bra. Det er fortsatt flere måneder til de skal flytte inn, men de er allerede godt i gang med pakkinga - kanskje for å holde håpet og forventningene om det lykkelige livet oppe.

Rolig sone er en samlivsroman om å ydmyke seg selv og sine nærmeste. Om å begå nesten umerkelige overgrep. Om hvor vanskelig det er å elske hverandre til døden skiller dem ad.Kardemommeloven av Ellen Mette Finsveen

Anders er en lystig og lett til sinns kvinnebedårer, men samtidig en sympatisk og ansvarsfull lege. Han lever godt etter Kardemommeloven som sier at man kan gjøre som man vil, bare man er snill og grei. Og det er han. Og han har et enkelt forhold til kvinner.
Malin er reiselysten og livlig og trives når det er mye som skjer. Hun syns det er helt fint å bo i Oslo, men får allikevel litt panikk av å tro hun skal bo der hele livet. Malin trenger frihet. Malin er samboer med pertentlige og seriøse Kristian. Han trenger trygghet og faste rammer. Kanskje er ikke dette den enkleste matchen?
Anders og Malin var kjærester i ungdomstida, og gamle følelser blusser opp igjen da deres veier igjen møtes. Gjennom felles bekjente blir de "tvunget" til å omgås.

Kardemommeloven er en bok som strekker seg over 4 måneder i Oslo. Den handler om å finne ut av hva man selv vil, hva man er villig til å ofre og hva man er villig til å tilgi. Den handler om å ta valg - om å vise seg sterk, og å vise seg svak. Og ikke minst handler den om et sterkt savn etter en mamma som døde så altfor tidlig.


Monica

 

Ingen kommentarer: