fredag 15. april 2016

Fredagstipset 15. april 2016


"Oljeregnbuer"
av Angela Hagen
Forlaget Oktober, 2015

Tess får et gammelt postkort fra broren Tony. Postkortet har motiv fra onkelens bensinstasjon i Åndalsnes. Tess husker godt postkortet, og hun skjønner at Tony må ha vært å på den nedlagte bensinstasjonen hvor de voks opp. Tony har rømt fra rusrehabiliteringen, og eneste Tess har hørt fra han er dette postkortet. Tess bestemmer seg for å reise tilbake til Åndalsnes, hun må finne Tony. Dette blir en reise som bringer fram mange gode og vonde minner fra oppveksten. Tess er bekymret, hva om Tony er borte for alltid?
En historie om familieforhold, forsvinning, skyld og skam, om å være redd og om ville vakre fjell."Stjerner over, mørke under"
av Ingebjørg Berg Holm
Schibsted, 2015

Lensmannen Thomas Tinnvik står midt oppi sin første drapssak. Den drepte er Lars Holte, en mann som har vært i Canada i mange år. På gården Holte driver Thomas med etterforskning noen dager. Han synes at etterforskning er interessant, men synes at denne saken er vanskelig. Han skjønner etter hvert at drapet kan ha noe med noe som skjedde for lenge siden.
Dette er en velskrevet historisk krim. Den er spennende uten den store dramatikken. Stillferdig og tankevekkende. Anbefales veldig!!

- Hilde -

Ingen kommentarer: