fredag 29. april 2016

Fredagstipset 29. april 2016

Cocktaileffekten
Marianne Fastvold
Gyldendal forlag 2015
 
 
 
Ingrid og Balder bor i et hus ved fjorden. Det er sommer, og sommergjestene raser inn. Døtre, svigersønner og barnebarn. En gammel far, 3 høner og en overraskende gjest. Det finnes også et forfatterspøkelse og 2 gamle, uberegnelige damer i nabohuset. Ingrid tar i mot alle, samtidig som hun skriver om en dramatisk sommer for lenge siden, da hele livet hennes endret seg.
 
 
Berøringsangst
Arild Dahl
Blister forlag 2015
 
 
 
Dette er en roman om Helene, som alltid har stilt seg positiv til innvandringen. Hun møter seg selv i døren når datteren kommer hjem og forteller at hun har fått seg kjæreste, og skal gifte seg. Med Mohammed! For Helene blir det en følelsesmessig oppdagelsesreise, med selverkjennelse og oppgjør med tidligere holdninger.
Berøringsangst er en urovekkende roman som vil engasjere! En roman om innvandringen - sett med norske øyne.
 
 
Svar hvis du hører meg
Ninni Schulman
Cappelen Damm 2014
 
 
 
Dette er tredje bok om journalisten Magdalena Hansson og etterforskerne Petra Wilander og Christer Berglund.
Det er en tidlig morgen i oktober, og et jaktlag samles før de går ut på hver sine poster. Noen timer senere høres et skudd, og en av jegerne, Pär, blir funnet død. Hans fjortenårige datter, som var med far på jakt er sporløst forsvunnet. Hva har skjedd? Er det virkelig noen av jaktkameratene som ønsket han så ille? Eller har det sammenheng med den drepte ulven som Pär nylig kom over? Og hva med Pärs bror, som han er uvenner med etter et arveoppgjør? Siden Petra Wilander, politisjefen, er med på jaktlaget gjør det mordetterforskningen komplisert.
Dette er en kriminalroman hvor Ninni Schulman skriver autentisk og spennende om "vanlige" mennesker og deres styrker og svakheter.
 
 
- Lisbeth-

Ingen kommentarer: