tirsdag 12. april 2016

FREDAGSTIPSET 8.APRIL

IDA HERGAZI HØYER: Fortellingen om øde, 2015


Galapagos, karrig vukansk natur, ugjestmildt, ensomt - en naken, tannløs mann i 40-årene!
Carlo Richter, tysk lege og tannlege, en ekstrem misantrop, med stort ego og lav selvinnsikt er lei det meste, og reiser så langt unna sivilisajonen som mulig  til Galapagos. Hans prosjekt er å leve alene, naken og spise bare vegetarisk. Da vil du kunne leve til du blir 140 år! Etterhvert blir han preget av ensomheten og han tar seg i å savne alt det han i utgangspunktet var så lei av.
Så kommer det flere mennesker til øya, først et tysk ektepar hvor kona er gravid og tungsindig. Senere en baronesse med et mannlig harem. Med menneskene og menneskenaturen kommer også problemene til øya. Når svermerne møter virkeligheten viser de sitt sanne jeg; sjalusi, grådighet og mistillit.
Romanen er basert på en sann historie fra mellomkrigstiden, og Galapagos mysteriet er til dag date en uløst gåte.

MORTEN A. STRØKSNES: Havboka eller kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom 4 årstider, 2015.

Lofoten, Vestfjorden, den lille øya Skrova er utgangspunktet i boka. To menn i en liten båt, forfatteren og vennen, bildekunstneren og gründeren Hugo Aasjord, er på jakt etter et monster i havdypet - Håkjerring, en stor hai på størrelse med de største hvithaiene og den haiarten som lever lengst mot nord. Lever på 200-600 meters dyp, blir opptil 7 meter og spiser alt den kommer over.
Gjennom 4 årstider følger vi jakten på håkjerringa, været er en avgjørende faktor - det er mye vær i Lofoten!
Dette er sakprosa, lokalhistorie, historiefortelling og gode observasjoner.
Kunnskapsformidling og spenning, en faktabok om havet og et portrett av Nord-Norge og kystkulturen.
" Det er langt dette landet, det meste er nord" - Rolf Jacobsen.

IBEN SANDEMOSE: Da du forvant, 2015

En lien bok om å miste sin kjæreste, forfatter og skuespiller Trond Brænne. Om sorgen, savnet og minnene. Men også veien framover. Boka er illustrert av forfatteren.


                                                              TORA
 
 

Ingen kommentarer: