fredag 10. februar 2017

Fredagstipset 10.02.17


"60 damer du skulle ha møtt" av Marta Breen

Ei flott bok om norsk kvinnehistorie, skrevet som tegneserie. Her blir vi kjent med for mange ukjente kvinner som har vært viktige i vår historie.

 
"Akim løper" av Claude K. Dubois
 
En veldig sterk billedbok om Akim, som må flykte fra krigen og landsbyen sin og blir skilt fra familien sin. Sterke illustrasjoner som forteller mye av historien.
 
"Hva skal tannfeen med alle tennene sånn egentlig?" av Siri J. Pedersen

Billedbok hvor vi lærer mer om hvem tannfeen er og hva hun skal med alle tennene hun samler inn. Morsom billedbok for 5 år og oppover.

 
"Mørkets historie" av Yulia Horst
 
Billedbok om mørket; hva er det og er det farlig? Lillebror er mørkeredd og ber storebror fortelle ham om mørket. Fin bok med dramatiske illustrasjoner. For 4 år og oppover.
 

"Jeg er livet" av Elisabeth Helland Larsen

Vakker billedbok om Livet, her som en oransj, kvinnelig skikkelse. Tidligere har forfatteren kommet med boka "Jeg er døden".
"En bror for mye" av Linde Hagerup
 
Fin roman om Sara som mot sin vilje får en "ny" lillebror; Steinars mamma dør plutselig, og Steinar skal komme og bo hos dem. Sara kan ikke tåle Steinar på 5 år, han er sutrete og ubrukelig og får alltid viljen sin. Hvis Sara kanskje heller blir til "Alfred" og gir Steinar en kul storebror, da blir det kanskje lettere å håndtere den plagsomme lillebroren.
Fin bok fra 9 år og oppover.

 

 


Ingen kommentarer: