fredag 7. april 2017

Fredagstipset 07.04.17

 
"Det røde treet" av Shaun Tan
 
En billedlig vakker bok om depresjon. All-alderbok, men tiltenkt barn.
 

 
"Skogpiken Skjerv" av Kim Leine.
 
Boka er stor i format og egner seg kanskje best som høytlesning. Historien er fra tiden under pesten, og handler om skogfolk-familien til Skjerv. Hun bok i skogen med mor, far og lillebror og lever et hardt, men godt liv. Når pesten tvinger foreldrene ned til byen for å hjelpe å bygge slottet til Fyrsten, blir Skjerv alene og må klare seg i den harde skogen En bok om en modig og tøff jente, en bok om vennskap, håp og om det å ikke være redd.

 
"Hest, hest, tiger, tiger" av Mette Eike Neerlin
 
Boka handler om Honey, født med leppeganespalte, hennes hjerneskadde søster Mikala, mamma og den håpløse pappaen. Den handler om hvordan Honey ender opp i uventa situasjoner fordi ho ikke alltid klarer å svare ærlig når folk spør henne om noe. Den handler om møtet med en dødssyk mann, om problemet når lojalitet møter lyst. En humoristisk og alvorlig bok.


 
"Homo" av Anette Trettebergstuen/Bård Nylund og "Denne boka er homo" av James Dawson
 
To viktige bøker om alt du trenger å vite om homofili og de ulike kjønnsidentitetene man kan ha.

 
"Fossegrimen" av Ingunn Aamodt
 
Moderne fortelling om den myteomspunne Fossegrimen. Han som sitter i fossen og spiller fele så vakkert at folk vil selge sjela si for å lære å spille så vakkert som han. Om Tuva som har fått fele av bestefaren, og som så gjerne vil bli verdens beste til å spille fele.
Fin og lettlest historie om norsk folketro.

Ingen kommentarer: