lørdag 16. september 2017

FREDAGSTIPSET 15.SEPTEMBER


Brynjulf Jung Tjønn: Alt det lyse og alt det mørke - 2017
Vibeke sitter på rommet sitt på institusjonen der hun bor. En dag kommer datteren Hildegunn på besøk. De har ikke hatt kontakt på mange år. Vibeke ser tilbake på egen oppvekst sammen med far som var periodedranker, årene sammen med en ugift tante, og tiden sammen med barnet sitt. Vibeke prøver å forstå fortiden og å tilgi. Et vakkert, lavmælt og sanselig språk om det vanskelige livet, det vanskelige språket og den vanskelige nærheten

Jenny Erpenbeck: Går gikk har gått - 2017
En gruppe asylsøkere sultestreiker utenfor rådhuset i Berlin. Richard, enkemann og pensjonert professor i klassiske språk , går forbi på sin daglige tur og blir et tilfeldig vitne til demonstrasjonen. Han blir etterhvert kjent med disse personene, menneskene får et navn, en bakgrunn, et hjemland, en historie.Hva slags liv har de reist i fra? Dette er et sterkt bidrag i flyktningedebatten og reiser spørsmålet: Hvem er vi, og hvem skal få være en del av dette vi ?

Dorthe Nors: Speil speil blink - 2017
Sonja er midt i livet, bor i København og jobber som oversetter. Hun sliter med å ta førerkort, det største problemet er kjørelærer Jytte som snakker uavbrutt om seg og sitt. Sonja har en grunnleggende følelse av å være mislykket, hun lengter etter å høre til og søker etter samvær som betyr noe. Humoristisk roman om å mislykkes, om å mestre, gå seg litt vill, og å finne hjem.

Tora

Ingen kommentarer: