fredag 23. mars 2018

Fredagstipset 23. mars 2018

 
 
"Hårfagre"
Bjørn Arild Ersland
Pelikanen forlag 2017
 

Kristian har levd hele sitt 48-årige liv på Frogner sammen med mor og far. Han er lektor på en videregående skole, men har nå tatt persmisjon fra jobben for å være sammen med far som som er blitt pleietrengende. Mor er død, så nå er det bare disse to igjen. Deres store felles interesse er vikinger og gamle norske konger, og hvordan disse er brukt som gatenavn i Oslo.
"Hårfagre" er en rørende og medrivende bok om å elske sine foreldre, til grensen av selvutslettelse.
 
 
"Huset ved nattens begynnelse"
Catherine Banner
Forlaget Vigmostad & Bjørke 2017
 
 
På den vesle øya Castellamare utenfor Sicilias kyst har legen Amedeo Esposito funnet et sted hvor han endelig kan slå røtter. Amedeo er foreldreløs og vokste opp i et barnehjem i Firenze. Da Amedeo kom til denne lille øya som lege blir han innlosjert i et hus som kalles "huset ved nattens begynnelse". Dette huset er i følge øyas befolkning forbannet, men Amedeo og hans kone Pina bosetter seg her, og åpner etter hvert et serveringssted i huset.
Castellamare er den kaotiske, men begavede familiens hjem i generasjoner. Øya, som byr på et rikt spekter av historier og legender, motstår gjennom et helt århundre både opprivende verdenshendelser og store økonomiske forandringer.
Dette er en velskrevet saga om Esposito-familien, hvor man begir seg inn i en magisk verden hvor tiden står stille, samtidig som endringer skjer.
 
 
"Norske tilstander"
Bak frontlinjen i Norges tøffeste politidistrikt
Ståle Økland
Gyldendal forlag 2017
 
 
I over ett år har Ståle Økland vært flue på veggen i Norges mest krevende politikrets; Stovner. Her i Groruddalen er mangfoldet størst. Her kommer mye av den tøffeste kriminaliteten først til syne, som gjengmiljøer, radikalisering og æresvold.
Stovner politistasjon er en av norges største, og har over 200 ansatte. De håndterer 150 000 mennesker i fire bydeler, og behandler 9000 saker i året. Det tilsvarer 25 nye saker hver eneste dag.
Viser Stovner konturene av fremtidens Norge? Er politiet beredt til å takle utfordringene som venter? For hva skal politiet gjøre med gjengene, familievolden og grusomhetene?
"Norske tilstander" er en interessant bok om norsk politi, og hvilke utfordringer de daglig støter på, om deres fantastiske måte å møte folk på, og all forebygging som foregår kontinuerlig.
 
- Lisbeth -
 
 
 


Ingen kommentarer: