onsdag 7. november 2012

Flott bokkveld


Publikum
Tirsdagskvelden ble en interessant og artig kveld med forfatterne Erik Elden, Bjørg Gjestvang, Jon Gangdal og Gabi Gleichmann. Dessverre var det alt for få som fikk med seg dette. Det var ca. 25 tilhørere som kom.


Erik Elden bor i Elverum, og jobber i dag på Rena. Han har skrevet "Krig og kjærlighet", en bok om hans kjærlighet til jobben sin som yrkesoffiser og til hans samboer. Han skrev dagbok mens han var i Afghanistan på oppdrag. Han kjæreste hjemme i Norge fikk stressreaksjoner og var bekymret mens han var ute. At han var ute ble vanskelig både for han og henne. Elden er veldig glad i bøker og musikk, og at han fikk gi ut en bok var en drøm som gikk i oppfyllelse.


Jon Gangdal har sammen med Bjørg Gjestvang skrevet en bok om Bjørgs avdøde mann, Trond Bolle. Boka heter "Trond Bolle: alles helt - min mann. Om helten som aldri kom hjem". Han var marinejeger og etterretningsagent, og ute på mange farlige oppdrag utenlands. Gjestvang kunne fortelle at hun aldri var redd da mannen var ute på oppdrag, hun var trygg på han. Boken er inndelt i 2 deler; en del om Trond Bolles operasjoner og egenskaper, og en del som forteller Bjørg Gjestvangs private historie.


Gabi Gleichmann er ungarsk/svensk/norsk. Han har 3 barn med sin nåværende kone, og bosatt i Norge. Driver Press forlag. Han er oppvokst med bøker, og har alltid drevet med bøker og litteratur. Han har arbeidet som litteraturkritiker i mange år. Han mener at pennen er verdens farligste våpen. Han kaller seg seg selv en profesjonell løgner, han dikter opp historier. Livet er å fortelle magiske historier, mener han.
Gleichmann fortalte litt om boka si "Udødelighetens elixir", at det er en historie om Spinoza-slekten/familien som begynner på 1100-tallet og som varer i 1000 år. Virkelige personer og oppdiktede personer om hverandre. Og magiske ting som blandes inn i virkeligheten. 

Erik Elden, Jon Gangdal, Bjørg Gjestvang og Gabi Gleichmann svarer på spørmål fra publikum.

Ingen kommentarer: