onsdag 21. november 2012

Tøffeste jenta i by'n?


"Pym Pettersons mislykka familie"
av Heidi Linde

"Pym Petterson 11 år heter Pym ved en misforståelse, som så mye annet i livet hennes. Hun er lillesøster i en trygg, helt vanlig familie med mor, far og storesøsknene Sigmund og Sanna, som er fire år eldre og tvillinger og krangler hele tiden. Pym er opptatt av verdensrommet, gjør tingene på sin egen måte og stiller spørsmål ved det meste. Hun synes mye i livet sitt er skikkelig mislykka. Pym synes familien verken er spennende eller morsom. Den er rett og slett bare mislykka. Når læreren foreslår at de skal skrive noe om sin egen familie, en helt sann og ærlig historie som gjerne kan være morsom, vet ikke Pym hva hun skal skrive."

Hver dag skal en av elevene lese opp historien sin, og det viser seg at alle skriver både morsomme og rørende historier, slike som gjør at det blir helt stille i klasserommet og noen begynner tilogmed å gråte litt. Pym forstår at dette kommer til å ende i katastrofe, for hennes familie gjør jo aldri noe verken morsomt, rørende eller spennende. De er bare mislykka. Pappa snorker så høyt at mamma må sove på sofaen, Sanna er ei jåle som alltid ender i krangel ved middagsbordet, Sigmund bare kjefter og Pym forsøker å glatte over.
Kanskje like greit å finne på en historie?

Denne boka er utrolig morsom, jeg lo høyt flere ganger. Vil egne seg godt som høytlesningsbok. Passer fra 10 år og oppover.-Hege-

Ingen kommentarer: