fredag 21. mars 2014

Fredagstipset 21. mars

Siden det i dag er den internasjonale poesidagen, var dagens fredagstips litt farget av dette. Lisbeth startet det hele med diktet "Vår" av Hans Børli.
 Deretter var det boktips som vanlig:
 
 
"Buddha på loftet" av Julie Otsuka
Forlaget Oktober 2014


Dette er en kollektiv fortelling om japanske postodre-bruder som dro fra Japan til California i begynnelsen av 1920-tallet. De har pakket amerikakofferten med det vakreste de hadde, og håpet på det gode liv i Amerika. Det livet som ventet var ikke særlig idyllisk, men hardt arbeid på åkre og gods. De følte seg alltid på siden av det amerikanske samfunnet, og det hele toppet seg da Japan gikk til angrep på Pearl Harbor. Da slo den amerikanske paranoiaen til, og alle japanere ble sendt til interneringsleire som potensielle landssvikere.
 
 
"Kunsten å være den man er" av Jan-Phillip Sendker
Forlaget Cappelen Damm 2014

 
I denne oppfølgeren til "Kunsten å høre hjerteslag" møter vi igjen Julia 10 år etter hun besøkte farens hjemland Burma. Julia er en fremgangsrik advokat i New York, og lever et hektisk liv. En dag begynner hun å høre stemmer inne i hodet sitt, og tror at hun er alvorlig syk. Da tar hun seg en time-out, og dra tilbake til broren i Burma. Kanskje finnes det en forklaring på denne stemmen der...
 
 
"Et helt halvt år" av Jojo Moyes
Bastion forlag 2013
 

I denne boka møter vi Louisa Clark, som lever et trygt liv i en liten doven by i England. Hun har akkurat fått sparken fra jobben sin på en cafè, og dette er litt krise. For i en alder av 26 år bor hun fortsatt hjemme med sin litt snåle familie, som er avhengig av hennes inntekt. Så får Louisa tilbud om å jobbe som "assistent" for Will Traynor, en ung vellykket mann, som akkurat har fått sitt liv totalt forandret etter en ulykke. Han var en aktiv mann, med god jobb, flott kjæreste og et liv med mange ekstreme aktiviteter. Etter ulykken blir han svært ulykkelig, for han vil ikke leve resten av livet i rullestol, avhengig av hjelp til absolutt alt.
Louisas liv blir totalt annerledes etter at hun begynner i denne nye jobben! 
 
Alle bøkene som ble presentert på dagens fredagstips er noen perler, og anbefales på det varmeste :)
 
Vi avsluttet fredagstipset i poesidagens ånd, da Alice, Hilde og Tora leste hver sitt dikt. Og jammen var det ikke en av våre tilhørere som slo til med et dikt også.
 
- Lisbeth -

 

Ingen kommentarer: