fredag 7. mars 2014

Fredagstipset 7. mars 2014

Dagens tema: En tenkt framtid / dystopier
 
 
"Havari : en roman om luft"
av Bård Isdahl
Gyldendal, 2013
 
Irina drar fra regnfulle Tromsø til tørre og varme Oslo. Hennes far er syk, og dør rett etter at hun kommer dit. Det var noe han ville fortelle henne før han døde, og Irina blir nysgjerrig på hva det er. Hun rydder i leiligheten hans og finner gamle avisutklipp om et flyhavari på Svalbard i 1978.
Hun finner også en fil som er til henne fra faren, hvor han forteller sannheten om sitt liv, om hvorfor han flyktet til Norge fra Sovjetunionen, og om ukjente sider ved Irinas opphav.
 
Spennende historie, absolutt leseverdig!
 

 
"Høsten"
av Jan Henrik Nielsen
Cappelen Damm, 2011
 
 Søstrene Nanna på 12 og Fride på 5 har bodd sammen med faren sin i en bunker under jorden på ei øy sammen med faren i 5 år. De tre lengter opp og ut, men vet ennå ikke om det er trygt. En mystisk sykdom har rammet alt levende. Nesten alt er dødt; planter og trær, fugler, dyr og mennesker.
En dag blir faren syk, og Nanna og Fride må dra til byen for å finne mat, drikke og medisin.
Hva vil de møte der ute?
 
En spennende, lettlest ungdomsroman. En noe naiv historie om to sterke jenter i et skremmende tomt samfunn hvor nesten alt levende er borte.
 

 
"The Road"
film fra 2009
med Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee og Charlize Theron.
 
Dette er en sterk historie som viser en far og hans sønns kamp for tilværelsen. En slags katastrofe har lagt verden i grus. Far og sønn vandrer i et øde, grått og ødelagt landskap, de skal sørover til kysten. De er redde, kalde og sultne. De er skeptiske til andre mennesker. Er de andre snille eller slemme?
 
En fæl, men utrolig sterk og bra film!
 
- Hilde -

 
 


Ingen kommentarer: