fredag 28. mars 2014

Fredagstipset 28. mars 2014

 
"Vinternoveller"
av Ingvild H. Rishøi
Gyldendal, 2014
 
Ingvild H. Rishøis bøker kan ikke unngå å berøre leseren, og mer enn noen annen klarer hun å fremstille hvor skjørt og sårbart mennesket kan være, hvor uberegnelig hverdagen er. Novellene hennes er både bevegende og litterært kresne, og dypt innsiktsfulle i sitt blikk på menneskene.
I Vinternoveller handler det om å være på rømmen med Valdresekspressen, om karaoke, kjøpesentre og snø, og om hvor vanskelig det kan være å få kjøpt seg en pute. Men først og fremst er Vinternoveller tre historier om kjærlighet. Om mennesker som vil godt, som gjør sitt beste, men som ikke alltid får det til.

 
 
"En halv gul sol" av Chimamanda Adichie
Gyldendal, 2007
 
 
Historien er satt til Nigeria på 1960-tallet, under borgerkrigen der millioner av mennesker døde. Boken handler om tre mennesker som blir preget av volden i denne turbulente perioden. Det handler om kolonitidens endelikt, klasse og rase, og om hvordan kjærlighet kan gjøre disse tingene ytterligere komplisert. Forfatteren er selv fra Nigeria. Hun fikk svært gode omtaler for sin debutroman Dyprød hibiskus. For En halv gul sol vant hun The Orange Broadband Prize for Fiction i 2007.
 
- anbefalt av Lise -


Ingen kommentarer: