onsdag 18. februar 2015

Bruker-til-bruker-formidling


Elverum bibliotek er i gang med et prosjekt som vi har kalt Bruker til bruker-formidling. Prosjektet går ut på å finne metoder for å få brukerne våre til å formidle til andre brukere. I den forbindelse har vi nå laget et område i inngangspartiet hvor brukerne våre kan stille ut bøker (og filmer!) de leverer som de kanskje anbefaler at andre også kan ha glede av. Eller bøker som opprører, irriterer eller på annet vis har gjort inntrykk. Vi har laget bokinnstikk med ulik tekst som man kan sette inni boka for å formidle hva man selv synes.
Etter at man har funnet et passende bokinnstikk, eller skrevet en egen kommentar, så settes boka/filmen i stativet ved siden av. Her vil da andre brukere kunne kikke og få tips om hva de kan lese. Bokinnstikket kan gjerne følge boka, og kanskje vil nestemann ikke være enig i det som allerede står. Da er det bare å bytte ut innstikket, eller eventuelt tilføye en egen kommentar. Det er bare fantasien som setter grenser.Vi har også satt opp en bokkrybbe nede i biblioteket hvor man kan sette fram sine favoritter mens man går og kikker blant hyllene. Vi håper at brukerne våre blir engasjerte og stadig fyller på både bokkrybba og stativet oppe.Målsettingen med prosjektet er at brukerne våre skal bli mer aktive, og at andre brukere igjen skal dra nytte av dette. Vi er spent på om dette blir vellykket.

Selve prosjektet varer ut 2015 (vi har fått utvidet frist) og er støttet av Nasjonalbiblioteket. Alle pågående prosjekter som støttes av Nasjonalbiblioteket finnes her, og også vår prosjektsøknad.


                             Monica


 


Ingen kommentarer: