fredag 27. februar 2015

FREDAGSTIPSET 27.FEBRUAR

 
CONSTANCE ØRBECK-NILSSEN: Jeg er jo her, 2011
Wilhelm er redd for sinte hunder, brann, krig og illsinte veps. Han spør farmor hva hun er redd for. Farmor er redd for å ikke kunne se svanene på vannet, høre fuglesangen og lukte på blomstene. Hun er redd for å miste alt hun er glad i.

ANN TATLOCK: Så jeg ikke går meg vill, 2007
Nova er 9 år og ser tilbake på sommeren 1948. Den sommeren alt ble forandret. Hun bor på familiens pensjonat sammen med mor, tante og storebror Dewey. Dewey viser Nova stjernehimmelen og Polarstjernen. Hvis du noen gang går deg vill, kan du kikke opp på himmelen og finne Polarstjernen, så vil du vite at du ser nordover. Dewey får polio denne sommeren og Nova får ikke besøke broren på sykehuset, heller ikke leke med kameratene fordi mor er redd for smitte. Vakker og rørende bok om å finne en forankring i livet, noe å tro på når alt synes tungt og trist.

KAYE GIBBONS: Resept på et lykkelig liv, 1994
Margaret er bokens fortellerstemme, hun er barnebarn til bokas hovedperson - mormor Charlie Kate som er selvlært jordmor, lege og tannlege - et helt helsevesen alene. Mormor er familiens grunnvoll og midtpunkt, ei kraftfull dame som alle blir påvirket av. Datteren Sophia sliter med å få puste og å få nok rom sammen med denne sterke dama. Margaret kan fritt elske og beundre sin mormor.
Frodig, varm og humoristisk fortelling om tre sterke kvinner i Nord-Carolina i første halvdel av 1900-tallet.
 
 
TORA

Ingen kommentarer: