fredag 13. februar 2015

Fredagstipset 13. februar 2015

Sønnen
Michel Rostain
Pax forlag 2012
 
 
En selvbiografisk roman om hvordan Michel Rostain opplevde å miste sin 21 år gamle sønn, Lion, i hjernehinnebetennelse. Det spesielle med boken er at det er den avdøde sønnen som forteller historien.  
Dette er en helt fantastisk bok; kjærlighetsfylt og hjerteskjærende, tung av desperasjon og sorg, men også en slags forsoning. Det er en ganske tynn og lettlest bok, men man blir ikke raskt ferdig med den alikevel. En skjønn liten perle av en bok.
 
  
Se til venstre
Lisa Genova
Bazar forlag 2014
 
 
Sara elsker sitt vellykkede liv. Hun er leder i et stort firma, er mor til 3 skjønne barn og gift med en like vellykket og hardtarbeidende mann. Hun jobber døgnet rundt, og er en dreven multitasker. Ingenting kan stoppe henne, med unntak av et kraftig smell i hodet som følge av et trafikkuhell.
Da hun våkner opp på sykehuset er ingenting som før. Hun har ikke lenger kontroll over sin venstre side.
Hva skjer når livet plutselig tvinger deg tilbake til start?
 
  
Stupetårnet
Arne Hjeltnes
Kagge forlag 2014
 
 
Pensjonert gymlærer og stupeentusiast Norman Koggen har samla inn penger til et nytt stupebrett til stranda i Den vesle byen. Men kommunen kupper stupebrettet, og det skal lages en fantastisk stupeøy, hvor de kan arrangere store stupemesterskap! Det baller på seg, og blir til slutt en stor økonomisk skandale for Den vesle byen. Midt i dramaet står en egenrådig ordfører, en tverr plansjef, en skeptisk rådmann en overivrig keramiker og denne pensjonerte gymlæreren.
Dette er en ren parodi på stupetårnsaken i Hamar, og har masse humor, tull og tøys!
 
- Lisbeth -


  

 


Ingen kommentarer: